Autorijschool Hotsma ontvangt intentieverklaring Autismevriendelijk

Autorijschool Hotsma vindt het belangrijk om de leskandidaten met autisme goed te begeleiden en van informatie te voorzien. Via Autisme Centraal heeft Autorijschool Hotsma nu het intentieverklaring Autismevriendelijk ontvangen. In de disclaimer van deze website vind je alle stappen die wij hebben ondernomen om dit kwaliteitslabel te kunnen ontvangen.

Autismevriendelijk proberen zijn

Mensen met autisme denken anders dan mensen zonder autisme. Vooral in het leven van alledag leidt dat vaak tot wederzijds onbegrip. Wij snappen hen niet en zij snappen ons niet.
Door autisme bekender te maken bij het ruimere publiek, probeert Autisme Centraal duidelijk te maken dat we niet mogen afgaan op de ogenschijnlijke gelijke buitenkant. Autisme, een hersenstoornis, die niet aan de buitenkant te zien is, maar er wel voor zorgt dat mensen met autisme zich in onze, niet-autistische, ogen soms vreemd of anders gaan gedragen.

Het kan geen doel zijn dat verschil in denken en doen weg te werken. Wel om mensen aan te zetten er respect voor op te brengen en aan de hand van soms kleine aanpassingen de samenleving stukken makkelijker en duidelijker te maken voor mensen met autisme.

Vanuit ervaring met autisme ontwikkelde Autisme Centraal een filosofie en concrete handvaten om mensen die over weinig symbolische munten beschikken toch te laten deelnemen aan het door mensen opgebouwde universum van betekenissen. Als mensen concreter communiceren worden misverstanden vermeden en groeit wederzijds begrip.
Communiceer concreet en help zo mee de communicatieve armoede in onze samenleving te bestrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.